روش های رفع خطای ERR_CONNECTION_REFUSED
در بعضی مواقع ممکن است هنگام ورود به سایت، با خطای ERR_CONNECTION_REFUSED مواجه شوید. این خطا دسترسی شما را به سایت قطع کرده و زمانی نمایش داده میشود که مرورگر شما نمیتواند به وبسایت مورد نظر متصل شود. خوشبختانه برای رفع این خطا چند راهکار ساده مانند پاک کردن کش مرورگر، غیرفعال کردن فایروال و یا راه اندازی مجدد روتر(مودم) وجود دارد.
- خطای ERR_CONNECTION_REFUSED چیست؟
- دلایل بروز خطای ERR_CONNECTION_REFUSED
- رفع خطای ERR_CONNECTION_REFUSED
- پاک کردن کش مرورگر
- غیرفعال کردن فایروال
- راه اندازی مجدد روتر (مودم)
- پاکسازی کش DNS
- پاکسازی در macOS
- پاکسازی در ویندوز
در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوه رفع خطای ERR_CONNECTION_REFUSED بیشتر آشنا شوید. در این مقاله شش روش برای انجام این کار آموزش داده میشود.
خطای ERR_CONNECTION_REFUSED چیست؟
↑قبل از اینکه به رفع خطای ERR_CONNECTION_REFUSED بپردازیم، بهتر است با این خطا آشنا شوید. این ارور در زمان مشاهده کد یک صفحه وب با استفاده از ابزار Inspect و یا در مروگر نمایش داده میشود. خطای ERR_CONNECTION_REFUSED به شما اطلاع میدهد که مشکلی در اتصال مرورگر شما به سرور وب سایت به وجود آمده است، به همین دلیل شما نمیتوانید به آن وبسایت دسترسی پیدا کنید. لازم به ذکر است که در هر مرورگری این پیام خطا کمی متفاوت نشان داده میشود. در هر صورت، معمولاً چیزی مانند «This site can’t be reached.» نمایش داده میشود.
آموزش خصوصی طراحی سایت و وردپرس به صورت آنلاین
جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر از طریق واتساپ با شماره ۰۹۹۹۹۹-۱۵۸-۱۱ در تماس باشید.
پروژه محور - ارتباط مستقیم با مدرس
دلایل بروز خطای ERR_CONNECTION_REFUSED
↑حال که متوجه شدید خطای ERR_CONNECTION_REFUSED در چه مواقعی نشان داده میشود، بهتر است با دلایل به وجود آمدن این خطا نیز آشنا شوید. دلایل متعددی باعث نمایش این خطا شده که متداولترین آنها عبارتند از:
- اتصال نادرست اینترنت
- حافظه کش مرورگر قدیمی یا خراب
- تنظیمات فایروال
- حافظه پنهان سیستم نام دامنه (DNS) قدیمی یا خراب
- پیکربندی نادرست DNS
توجه داشته باشید که این لیست جامع نیست، ولی به احتمال زیاد یکی از موارد بالا باعث ایجاد خطای ERR_CONNECTION_REFUSED شود.
رفع خطای ERR_CONNECTION_REFUSED
↑اکنون که کمی بیشتر در مورد خطای ERR_CONNECTION_REFUSED و عواملی که باعث آن میشود میدانید، وقت آن رسیده است که این خطا را برطرف کنید. در ادامه 6 روش ساده برای رفع این مشکل را مورد بررسی قرار میدهیم، این روشهای عبارتند از:
- پاک کردن کش مرورگر
- غیرفعال کردن فایروال
- راه اندازی مجدد روتر (مودم)
- پاکسازی DNS
- تغییر آدرس سرور DNS
- راه اندازی مجدد تنظیمات TCP/IP
پاک کردن کش مرورگر
↑اگر حافظه پنهان مروگر، خراب یا قدیمی شده باشد باعث خطای ERR_CONNECTION_REFUSED میشود. سادهترین راه برای رفع این مشکل پاک کردن کش مرورگرتان است. مراحل دقیق انجام این کار به مرورگر شما بستگی دارد، اما معمولاً روند کلی این فرآیند در هر مرورگری مشابه به یکدیگر است.
در Google Chrome، به سادگی روی سه نقطه عمودی در گوشه سمت راست بالای صفحه کلیک کنید. سپس، به ابزار More Tools > Clear Browsing Data بروید:
در ادامه، شما باید گزینههای مورد نظر خود را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که حتما باید Cached images and files را علامت بزنید. همچنین ممکن است بخواهید کوکیهای خود را پاک کنید:
پاک کردن دادههای مرورگر در Chrome میتواند خطای ERR_CONNECTION_REFUSED را برطرف کند.
توجه داشته باشید که باید Time range مناسب را نیز انتخاب کنید. برای امنیت بیشتر، میتوانید به سادگی «All time» را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که با پاک کردن حافظه پنهان مرورگر، ممکن است جزئیات ورود ذخیرهشده شما پاک شود. به همین دلیل امکان دارد شما را از وبسایتها خارج کند. همچنین پس از پاک کردن حافظه پنهان، مرورگر باید همه اطلاعات را مجددا بارگیری کند. در نتیجه ممکن است سرعت اولین بارگیری وبسایتها کاهش پیدا کند.
هنگامی که انتخاب خود را انجام دادید، فقط روی Clear data کلیک کنید. پس از اتمام این مراحل، به صفحهای که پیام خطای ERR_CONNECTION_REFUSED را به شما میدهد باز گردید. اگر همچنان خطا را دریافت می کنید، روش بعدی را امتحان کنید.
خدمات طراحی سایت
طراحی سایت مطابق با استانداردهای روز برنامهنویسی، به همراه آموزش استفاده و ۶ ماه پشتیبانی رایگان
غیرفعال کردن فایروال
↑گاهی اوقات، فایروال دستگاه در اتصال وب سایت با مرورگر اختلالی ایجاد کرده و پیام خطای ERR_CONNECTION_REFUSED را ایجاد میکند. میتوانید برای تست کردن این مورد، فایروال خود را در تنظیمات سیستم غیرفعال کنید.
باز هم این فرآیند به دستگاهی که استفاده میکنید بستگی دارد. برای انجام این کار در macOS، به System Preferences > Security & Privacy > Firewall بروید:
برای ایجاد تغییرات باید روی قفل در گوشه سمت چپ پایین کلیک کنید و رمز عبور خود را وارد کنید.
در مرحله بعد، Turn Off Firewall را بزنید و دوباره روی قفل کلیک کنید تا مانع تغییرات دیگری شوید:
غیرفعال کردن فایروال میتواند خطای ERR_CONNECTION_REFUSED را برطرف کند.
راه اندازی مجدد روتر (مودم)
↑در صورتی که بعد از پاک کردن حافظه پنهان مرورگر و غیرفعال کردن فایروال، همچنان خطای ERR_CONNECTION_REFUSED را مشاهده میکنید، وقت آن رسیده است که روتر خود را مجددا راه اندازی کنید. برای انجام این کار ،کافیست روتر خود را ابه مدت دو دقیقه خاموش کنید. سپس آن را دوباره روشن کنید و صبر کنید تا اتصال دوباره برقرار شود. در آخر نیز مجدد وبسایت مورد نظر را بررسی کنید تا ببینید خطا نمایش داده میشود یا خیر.
پاکسازی کش DNS
↑حافظه پنهان DNS شما مشابه حافظه کش مرورگر عمل میکند، با این تفاوت که آدرسهای IP را به جای فایلهای وب ذخیره میکند. به همین دلیل ممکن است این آدرسها با مشکل موجه شوند و منجر به خطای ERR_CONNECTION_REFUSED شود. این مشکل را میتوان با پاکسازی DNS خود برطرف کنید.
پاکسازی در macOS
↑ابتدا در macOS، با باز کردن برنامه ترمینال شروع کنید. سپس، خط فرمان متناسب با نسخه macOS خود را اجرا کنید. به عنوان مثال، برای macOS 12 (Monterey)، شما باید دستور زیر را اجرا کنید:
sudo dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder
پاکسازی در ویندوز
↑برای پاک کردن کش DNS در ویندوز ۱۱ با استفاده از Command Prompt (Cmd)، مراحل زیر را دنبال کنید:
- باز کردن پنجره “Run” با کلیدهای Win + R
- باز کردن پنجره Command Prompt با تایپ
cmd
و زدن Enter - تایپ دستور
ipconfig /flushdns
در پنجره Command Prompt و زدن Enter
در نتیجه، کش DNS شما به صورت کامل پاک میشود. بعد از اجرای این دستور، پیام “Successfully flushed the DNS Resolver Cache” مشاهده میشود که نشان دهنده پاک شدن DNS با موفقیت است.
تغییر آدرس سرور DNS
↑اگر هیچ یک از روش های قبلی خطای ERR_CONNECTION_REFUSED را رفع نکرد، ممکن است مشکل از پیکربندی DNS شما باشد. خوشبختانه، این مشکل با تغییر آدرس سرور DNS برطرف خواهد شد. همچنین برای رفع این مشکل میتوانید از یک سرور DNS عمومی رایگان مانند Google DNS یا Cloudflare استفاده کنید.
تغییر آدرس در macOS
↑برای انجام این کار در macOS، به System Preferences > Network > Advanced > DNS بروید:
پس از آن، روی علامت + در گوشه سمت چپ پایین صفحه کلیک کنید:
اکنون DNS جدیدی را که میخواهید استفاده کنید وارد کنید. برای ذخیره تغییرات روی OK و سپس Apply کلیک کنید.
تغییر آدرس در ویندوز
↑برای تغییر آدرس DNS مراحل زیر را دنبال کنید:
- منوی Start > Settings را انتخاب کنید.
- در Network and Internet، گزینه Change Adapter Options را انتخاب کنید.
- روی Ethernet یا Wi-Fi که به آن متصل هستید کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید.
- Internet Protocol Version 4 را انتخاب کنید.
- Properties > Use the following DNS server addresses را انتخاب کنید.
- در آخر نیز آدرس DNS زیر را برای IPv4 انتخاب کنید:
1.1.1.1
1.0.0.1
در صورتی که از سیستم عامل دیگری استفاده میکنید، میتوانید به دستورالعملهای راهاندازی Cloudflare مراجعه کنید. شما باید سیستم عامل خود را در این منو پیدا کرده و مطابق دستورات گفته شده پیش بروید. اگر وب سایتی که میخواهید به آن دسترسی پیدا کنید، پس از تغییر آدرس DNS خود همچنان خطای ERR_CONNECTION_REFUSED را نشان میدهد، از روش آخر یعنی راه اندازی مجدد تنظیمات TCP/IP استفاده کنید.
راه اندازی مجدد تنظیمات TCP/IP
↑اگر روشهای قبلی خطای ERR_CONNECTION_REFUSED را رفع نکرد، ممکن است این خطا به دلیل پیکربندی نادرست اتصال اینترنت شما باشد. برای رفع این مشکل، میتوانید تنظیمات TCP/IP خود را مجددا راه اندازی کنید. در macOS، به تنظیمات سیستم خود بازگردید .
سپس، به Network > Advanced > TCP/IP بروید:
در ادامه تنها کاری که باید انجام دهید این است که دکمه Renew DHCP Lease را بزنید. سپس، به وبسایتی که میخواهید به آن دسترسی داشته باشید بازگردید تا ببینید آیا پیام ERR_CONNECTION_REFUSED رفع شده است یا خیر.
جمع بندی
↑یکی از مواردی است که تمام کاربران اینترنت ممکن است به یادگیری آن نیاز داشته باشند، رفع خطای ERR_CONNECTION_REFUSED است. هنگامی که در حال وبگردی هستید، این خطا میتواند مانع دسترسی شما به سایت شود. بنابراین، دانستن چگونگی برطرف کردن آن میتواند بسیار مفید و کارآمد باشد. چندین روش برای رفع خطای ERR_CONNECTION_REFUSED وجود دارد که در این مقاله این روشها را مورد بررسی قرار دادیم. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
اگر مشکل حل نشد، از کجا می توان پشتیبانی وردپرس را دریافت کرد؟
اگر مراحل را دنبال کردید و مشکل حل نشد، همیشه می توانید برای شناسایی و رفع مشکل به میزبان وب خود مراجعه کنید. یک میزبان وب مناسب، پشتیبانی لازم برای راه اندازی مجدد سایت را به شما ارائه خواهد داد.
در همگام وب نیز خدمات پشتیبانی وردپرس به صورت 24 ساعته و در 7 روز هفته ارائه شده است، خدمات پشتیبانی به جهت کیفیت و نظارت بهتر دارای ظرفیت محدود بوده که این امر موجب پاسخدهی و رفع مشکل در سریعترین زمان خواهد بود.