روش‌های مخفی کردن صفحات وردپرس از نتایج گوگل

5 روش برای مخفی کردن صفحات وردپرس از نتایج گوگل

گاهی اوقات می‌خواهید محتوای خاصی را از کاربران وب‌سایت خود و یا موتورهای جستجو گوگل پنهان کنید، به این منظور باید با نحوه مخفی کردن صفحات وردپرس آشنا شوید. استفاده از این روش برای سایت‌هایی مانند Google بسیار خوشایند است، چون به آنها اجازه می‌دهید که بدانند کدام صفحات را می‌خواهید به نمایش بگذارید. به این منظور می‌‍توان از روش‌های متعددی مانند استفاده از افزونه، تغییر وضعیت نمایش صفحات وردپرس به حالت خصوصی، پنهان کردن صفحات از منوی پیمایش و غیره استفاده کرد.

در این مقاله چند روش‌ ساده را برای نحوه پنهان کردن یک صفحه وردپرس را، مرحله به مرحله مورد بررسی قرار می‌دهیم.

دلایل مخفی کردن صفحات وردپرس

دلایل زیادی برای پنهان کردن یک صفحه وردپرس از بازدیدکنندگان یا ربات‌های موتور جستجو وجود دارد، که برخی از این دلایل عبارتند از:

  • بعضی از صفحات سایت در حال توسعه هستند و آماده اشتراک گذاری نیستند. به عنوان مثال، زمانی که در حال آماده سازی یک محصول یا خدمات هستید.
  • در مواقعی که می‌خواهید کاربران خاصی محتوا را ببینند. به عنوان مثال، سهامداران خاص و یا افرادی که تحت آموزش هستند.
  • وقتی صفحاتی دارید که حاوی اطلاعات خصوصی یا حساس هستند و نمی‌خواهید به دست افراد نادرستی بیفتد. به عنوان مثال، پروفایل‌های کاربر.
  • زمانی که از یک صفحه برای تأیید سایت خود استفاده کردید، اما برای بازدیدکنندگان کاربرد ندارد. برای مثال، صفحه‌ای که برای تأیید مالکیت گواهی SSL آپلود می‌کنید.

ممکن است دلایل دیگری نیز برای مخفی کردن صفحات وردپرس از دید بازدیدکنندگان و نتایج جستجو وجود داشته باشد، که برای این منظور راهکارهای متعددی وجود دارد.

روش‌های مخفی کردن صفحات وردپرس

در ادامه، روش‌های موثری را که می‌توانید برای پنهان کردن یک صفحه وردپرس خود استفاده کنید و نحوه مخفی کردن صفحات وردپرس را به شما آموزش خواهیم داد. این روش‌ها عبارتند از:

  • تغییر وضعیت نمایش صفحات وردپرس به حالت خصوصی
  • پنهان کردن صفحات از منوی پیمایش
  • محافظت از صفحات از طریق رمز عبور
  • استفاده از افزونه برای noindex کردن مطلب
  • ویرایش دستی فایل robots.txt

تغییر وضعیت نمایش صفحات وردپرس به حالت خصوصی

ساده‌ترین روش برای پنهان کردن یک صفحه وردپرس پنهان کردن، تغییر وضعیت نمایش صفحات وردپرس به حالت خصوصی است. برای انجام این روش مراحل زیر را دنبال کنید:

ابتدا به صفحه خود بروید و روی Edit کلیک کنید. اگر منتشر شده باشد (پیش نویس نباشد)، در سمت راست، گزینه‌ Visibility را مشاهده خواهید کرد. به صورت پیش فرض تنظیمات صفحه Public است، اگر آن را به Private تغییر دهید فقط شما می‌توانید این صفحه را ببینید.

تغییر وضعیت نمایش صفحات وردپرس به حالت خصوصی  برای مخفی کردن صفحات وردپرس

توجه داشته باشید که هنگام استفاده از گزینه Private visibility، هر تصویری که در آن استفاده می‌کنید به صورت Public می‌ماند. یعنی کاربر برای دیدن آنها به پیوند نیاز دارد، اما تصاویر همچنان در پوشه رسانه شما هستند و خصوصی نمی‎‌باشند.

پنهان کردن صفحات از منوی پیمایش

برای مخفی کردن صفحات وردپرس، می‌توانید آن صفحه را به راحتی از منوی پیمایش سایت حذف کنید تا بازدیدکنندگان آن را نبینند. بسیاری از وب‌سایت‌ها این کار را با پست‌های وبلاگ خود انجام می‌دهند، مخصوصا زمانیکه الویت آن‌ها بهبود سئو و افزایش حضور کاربران است.

توجه داشته باشید این روش برای پنهان کردن یک صفحه وردپرس از بازدیدکنندگان بوده و برای گوگل کاربردی ندارد. چرا که لینک صفحه مورد نظر همچنان در سایت مپ باقی می‌ماند.

برای انجام این کار، به منوی خود بروید (Appearance → Menus) و با کلیک بر روی فلش کوچک رو به پایین در مثلث (که مورد را بزرگ می کند) کلیک کنید و سپس با کلیک بر روی Delete، ورودی صفحه را حذف کنید. فراموش نکنید که پس از اتمام کار save را فشار دهید، در غیر این صورت تغییرات اعمال نمی‌شوند.

پنهان کردن صفحات از منوی پیمایش برای پنهان کردن یک صفحه وردپرس

محافظت از صفحات از طریق رمز عبور

این روش برای مخفی کردن صفحات وردپرس، مشابه روش اولی است که به آن پرداختیم. با این تفاوت که به جای انتخاب Private به عنوان نمایان شدن صفحه جدید، گزینه Password Protected را انتخاب کنید. سپس، تنها کاری که باید انجام دهید این است که رمز عبور دلخواه خود را بنویسید و روی Update کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.

محافظت از صفحات از طریق رمز عبور برای مخفی کردن صفحات وردپرس

استفاده از افزونه برای noindex کردن مطالب وردپرس

چندین افزونه در وردپرس وجود دارد که شامل گزینه مخفی کردن صفحات وردپرس از اکثر موتورهای جستجو یا بازدیدکنندگان است. یکی از محبوب ترین آنها Yoast SEO است که به شما امکان می دهد هر پست یا صفحه را Noindex کنید.

قبل از اینکه به دستورالعمل‌های گام به گام در مورد نحوه انجام این کار بپردازیم، بهتر است معنی noindex و دلیل اهمیت آن را مرور کنیم. Noindex یک متا تگ HTML است که به موتورهای جستجو می‌گوید صفحات یا پست‌های خاصی را در نتایج جستجوی خود وارد نکنند. بسیاری از صاحبان وب‌سایت از noindex برای مخفی کردن صفحاتی محتوای تکراری، محتوای کم ارزش و یا تکمیل نشده دارند استفاده کرده تا عملکرد سئو سایت خود را بهبود دهند.

استفاده از افزونه Yoast SEO برای پنهان کردن یک صفحه وردپرس

با استفاده از افزونه وردپرس مانند Yoast SEO می‌توانید به راحتی به این تنظیمات دسترسی داشته باشید و آن را تغییر دهید.

استفاده از افزونه Yoast SEO برای پمخفی کردن صفحات وردپرس

اولین کاری که باید انجام دهید این است که افزونه Yoast SEO را در سایت خود نصب کنید. می‌توانید این کار را با رفتن به Plugins، کلیک کردن بر روی New و سپس جستجوی نام آن انجام دهید. به یاد داشته باشید که افزونه را نیز فعال کنید.

آموزش خصوصی طراحی سایت و وردپرس به صورت آنلاین

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر از طریق واتساپ با شماره ۰۹۹۹۹۹-۱۵۸-۱۱ در تماس باشید.

پروژه محور - ارتباط مستقیم با مدرس

هنگامی که افزونه را نصب کردید، متوجه خواهید شد که اکنون صفحات شما کادر جدیدی دارند که می‌توانید آنها را ویرایش کنید. به پایین اسکرول کرده و برگه‌ای به نام Advanced را باز کنید.

با رفتن به تنظیمات پیشرفته Yoast SEO برای تغییر ویژگی‌های نمایه سازی، می‌توانید صفحه را از نمایش در نتایج جستجو پنهان کنید. در اینجا دو تنظیمات مهم وجود دارد، اولین تنظیمات به شرح ذیل است:

Allow search engines to show this Page in search results (به موتورهای جستجو اجازه دهید این صفحه را در نتایج جستجو نشان دهند.)

در منوی کشویی دو گزینه وجود دارد:

بله (که پیش فرض برای همه صفحات است) و خیر.

برای اینکه موتورهای جستجو نتوانند صفحه شما را ایندکس کنند، کافی است No را انتخاب کنید. فراموش نکنید که برای ذخیره تغییرات روی دکمه Update کلیک کنید.

ویرایش دستی فایل robots.txt

آخرین روش برای پنهان کردن یک صفحه وردپرس، ویرایش دستی فایل robots.txt است. استفاده از این روش راحت است، ولی توجه داشته باشید که با خطراتی در مورد ویرایش سایت‌های شما همراه بوده و ممکن است بر روی سئو سایت شما تاثیر منفی بگذارد. در نتیجه از این روش زمانی استفاده کنید که در ایجاد تغییرات سایت تجربه کافی دارید.

توجه داشته باشید که این روش برای مخفی کردن صفحات وردپرس، توسط گوگل توصیه نمی‌شود. چرا که با استفاده از این روش گوگل به این صفحه دسترسی پیدا نمی‌کند، ولی در صورتی که لینک این صفحه در سایت شما موجود باشد، ممکن است بدون بررسی آن، مطلب را ایندکس کند.

ابتدا فایل robots.txt خود را پیدا کنید. می‌توانید این کار را با استفاده از file manager یا یک FTP client انجام دهید. فایل باید در دایرکتوری ریشه سایت شما باشد.

فایل را باز کنید و خطوط زیر را اضافه کنید:

User-agent: *
Disallow: /your-page/

ستاره در خط اول به این معنی است که شما تمام ربات های موتور جستجو را هدف قرار خواهید داد. خط بعدی آدرس صفحه شما است، بنابراین مطمئن شوید که آن را به آدرسی که می‌خواهید مخفی کنید تغییر دهید.

به عنوان مثال، اگر می‌خواهید صفحه را مخفی کنید http://example.com/2023/03/my-page/، می‌نویسید:

User-agent: *
Disallow: /2023/03/my-page/


پس از اتمام کار، فراموش نکنید که تغییرات خود را ذخیره کنید. اگر به صورت لوکال کار می‌کنید، باید فایل خود را نیز به سرور آپلود کنید.

جمع بندی

مخفی کردن صفحات وردپرس می‌تواند اهداف مختلفی مانند خصوصی نگه داشتن محتوا در حال توسعه، ارائه دسترسی انحصاری به کاربران خاص، حفاظت از اطلاعات حساس، یا حذف صفحات از نتایج جستجو داشته باشد.
در این آموزش، ما پنج روش مختلف را برای پنهان کردن یک صفحه وردپرس پوشش دادیم. اکنون که درک کاملی از نحوه مخفی کردن یک صفحه در وردپرس دارید، ما شما را تشویق می‌کنیم که این تکنیک‌ها را بیشتر بررسی کنید و از روشی استفاده کنید که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد. امیدوارم که توانسته باشیم روش‌های مخفی کردن صفحات در وردپرس را به شما عزیزان آموزش داده باشیم. با ما همراه باشید.

خدمات طراحی سایت

طراحی سایت مطابق با استانداردهای روز برنامه‌نویسی، به همراه آموزش استفاده و ۶ ماه پشتیبانی رایگان