Child Theme یا قالب فرزند چیست و چه کاربردی دارد؟ ( وردپرس )

Child Theme یا قالب فرزند چیست و چه کاربردی دارد؟ ( وردپرس )

یکی از سوالات رایج در بین کاربران در وردپرس در مورد Child Theme یا قالب فرزند است، شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که قالب کودک یا قالب فرزند چیست؟ Child Theme چه کاربردی دارد؟

در این مقاله ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا به سوالاتی مانند اینکه Child Theme یا قالب فرزند وردپرس چیست، چه زمانی باید یک پوسته فرزند ایجاد کنید، چرا افراد تم های کودک ایجاد می کنند، و در آخر مزایا و معایب استفاده از Child Theme یا قالب فرزند پاسخ خواهیم داد. ما امیدواریم که پس از خواندن این مقاله، درک درستی راجع به قالب فرزند وردپرس داشته باشید و بدانید که آیا باید از این ویژگی وردپرس استفاده کنید یا خیر.

Child Theme یا قالب فرزند چیست؟

Child Theme یا قالب فرزند وردپرس یک قالب وردپرس است که عملکرد خود را از یک قالب دیگر وردپرس «قالب والد یا قالب مادر» به ارث می برد. وقتی می خواهید یک قالب موجود در وردپرس را بدون از دست دادن بروزرسانی های آن پوسته، سفارشی سازی کنید، باید از Child Theme یا قالب فرزند استفاده کنید.

در گذشته، هیچ راهی آسان برای به روزرسانی پوسته های وردپرس بدون از دست دادن تمام سفارشی سازی ها و تغییراتی که ایجاد کرده بودید وجود نداشت. و همین امر باعث می شد تا بسیاری از کاربران به خاطر تغییراتی که ایجاد کرده بودند از بروزرسانی پوسته خودداری کنند که عدم بروزرسانی، سایت را به یک هدف مناسب برای هک شدن از سوی هکران تبدیل می کرد.

Child Theme یا قالب فرزند چیست و چه کاربردی دارد؟ ( وردپرس )

تیم اصلی وردپرس تصمیم گرفتند با معرفی Parent Theme یا قالب والد و “Child Theme یا قالب فرزند” این مشکل را حل کنند. یک قالب فرزند در وردپرس همه قابلیت ها، ویژگی ها و کدهای قالب والد را داراست بدون اینکه تغییری در قالب اصلی ایجاد کند. این امر به کاربران این امکان را می دهد تا بدون از دست دادن تغییرات و سفارشی سازی های اعمال شده پوسته خود را بروزرسانی کنند.

از لحاظ تئوری، هر پوسته وردپرس می تواند دارای Child Theme یا قالب فرزند باشد اما همه پوسته های وردپرس برای این ویژگی مناسب نیستند. یک قالب والد خوب معمولاً شامل Hooks «قلاب ها» و فیلترهای اکشن مختص به خود است. این به طراحان و توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا در کمترین زمان، یک سایت سفارشی قوی با استفاده از قالب فرزند ایجاد کنند.

چرا طراحان از Child Theme استفاده می کنند؟

طراحان و توسعه دهندگان برای سرعت بخشیدن به تغییرات خود از قالب فرزند استفاده می کنند. هنگام استفاده از پوسته والد مناسب، می توانید مدت زمان سفارشی سازی یک سایت وردپرس را به شدت کاهش دهید. این در حالیست که تغییرات شما پس از بروزرسانی از دست نخواهد رفت.

تقریبا تمامی پوسته های معتبر گزینه های مختلفی از قابلیت و سفارشی سازی ها را ارائه می دهند، بنابراین لازم نیست همه موارد را کدنویسی کنید. کاربران غالباً قالب های فرزند را ایجاد می کنند تا یک تغییر را بدون از دست دادن روزرسانی پوسته والد ایجاد کنند.

چرا طراحان از Child Theme استفاده می کنند؟

از طرفی ایجاد یک پوسته فرزند بسیار ساده بوده در واقع ایجاد یک قالب کودک وردپرس می تواند به سادگی ایجاد یک فایل جدید style.css در یک پوشه جدید باشد. قالب فرزند می تواند دارای فایل هایی باشد که حتی در پوسته والد نیز موجود نیست.

آیا شما هم باید از Child Theme یا قالب فرزند استفاده کنید؟

تصمیم برای استفاده از قالب کودک اغلب به نیاز شما بستگی دارد. برای کاربران ، ما پوسته های فرزند را فقط درصورتی توصیه می کنیم که دائماً توابع جدیدی را به فایل functions.php پوسته خود اضافه می کنند و یا به طور مداوم فایل style.css پوسته خود را ویرایش می کنند. اما آیا استفاده از قالب فرزند بهتر است یا استفاده از تنظیمات CSS سفارشی؟

پاسخ به آن بستگی دارد که اگر فقط سبک های چند عنصر را اصلاح می کنید، استفاده از تنظیمات CSS سفارشی مناسب تر است. با این حال ، اگر تغییرات شما در حجم وسیعی صورت می گیرد قطعاً باید به استفاده از Child Theme یا پوسته فرزند فکر کنید. به طور خلاصه، شما باید از قالب فرزند فقط در صورت نیاز استفاده کنید بدون اینکه خودتان کد زیادی برای آن بنویسید. در صورتی که شما نیاز دارید تا کدنویسی زیادی انجام دهید پس پوسته مادر “Parent Theme” یک پوسته مناسب برای شما نسیت و شما باید به فکر تعویض پوسته باشید.

مزایای استفاده از پوسته فرزند در وردپرس

مانند اکثر موارد، استفاده از Child Theme یا قالب فرزند در وردپرس نیز مزایا و معایبی دارد. ابتدا نگاهی به مزایا می اندازیم.

1. بروزرسانی های ایمن

قالب فرزند به طور خودکار ویژگی ها، سبک ها و الگوهای پوسته والد را داراست این کار به شما امکان می دهد با استفاده از پوسته فرزند و بدون تغییر پوسته والد، در سایت خود تغییراتی ایجاد کنید. وقتی نسخه جدیدی از والد منتشر شود، شما می توانید با خیال راحت آن را بروزرسانی کنید زیرا تمام تغییرات شما در طرح زمینه کودک ذخیره شده است.

2. آسان برای تمدید

یک قالب فرزند ساخته شده بر اساس چارچوب یک پوسته والد است و انعطاف پذیری زیادی را بدون نوشتن کد زیاد، امکان پذیر می کند. شما می توانید فقط فایل هایی را که نیاز دارید، انتخاب و ویرایش کنید.

3. بازگشت ایمن

هنگامی که در حال ایجاد یک پوسته والد هستید، باید در مورد همه سناریوهای ممکن فکر کرده و برای آنها کدنویسی کنید. با این حال، وقتی روی یک Child Theme یا قالب فرزند کار می کنید و فراموش می کنید برای چیزی کد بزنید، همیشه قابلیت طرح زمینه اصلی به عنوان گزینه بازگشت وجود دارد.

Child Theme یا قالب فرزند چیست و چه کاربردی دارد؟ ( وردپرس )

معایب استفاده از پوسته فرزند در وردپرس

یکی از بزرگترین معایب استفاده از Child Theme یا پوسته فرزند زمانی است که برای یادگیری یک موضوع به پوسته والد یا مادر نیاز دارید. هنگامی که شما بر اساس چهارچوب های یک پوسته قوی کدنویسی می کنید شاید از بسیاری از مسائل درک درستی نداشته باشید زیرا هر یک از پوسته های والد قلاب ها و فیلترهای خاص خود را دارند.

یک نقطه ضعف دیگر که اغلب به آن اشاره می شود این است که توسعه دهندگان پوسته شما ممکن است علاقه خود را از دست داده و دیگر پوسته را بروزرسانی نکنند و یا اینکه تغییری ایجاد کنند که پوسته فرزند شما را از بین ببرد. البته اغلب اوقات افراد دیگر برای به عهده گرفتن پروژه قدم برمی دارند. همچنین اگر توسعه دهندگان قالب اصلی ویژگی خاصی را حذف کردند، می توانید آن را به سادگی در پوسته فرزند خود اضافه کنید. زیرا شما کد آن را دارید.

چگونه یک Child Theme یا قالب فرزند ایجاد کنیم؟

Child Theme یا قالب فرزند چیست و چه کاربردی دارد؟ ( وردپرس )

مهم است که بدانید در صورتی که شما قادر به ایجاد Child Theme یا قالب فرزند هستید، باز هم ممکن است گاهی اوقات به پوسته فرزند نیاز نداشته باشید. به تعداد تغییراتی که برای پوسته خود در نظر گرفته اید فکر کنید ، اگر تغییراتی که در نظر دارید جزئی باشد ، می توانید همیشه یک پرونده سفارشی – style.css را در طرح زمینه خود ایجاد کنید یا از یک بخش سفارشی سازی وردپرس استفاده کنید.

اما در صورتی که تغییرات شما زیاد باشد، شما نیاز به ایجاد یک Child Theme یا پوسته فرزند خواهید داشت به همین دلیل در یک مقاله دیگر ما آموزش ایجاد پوسته فرزند را برای شما قرار داده ایم که در صورت نیاز می توانید از طریق لینک زیر این مقاله آموزشی مطالعه کنید.

در هر حال با اتمام مقاله “Child Theme یا قالب فرزند چیست و چه کاربردی دارد؟” ما امیدواریم تا درک بیشتری راجع به پوسته های فرزند وردپرس پیدا کرده باشید و همچنین بدانید که آیا یک پوسته فرزند مناسب شما است یا خیر.